x HomeWinkelKlantenserviceLijstenAll-in-1SpellenHardwareReviewsInkoopHelden
Bestel vanavond, overmorgen in huis.

Deemo Review


Deemo, iets voor jou? Lees onze professionele review en je weet het in 3 minuten!

Banner Deemo

Deemo is een betoverende rhythmgame die je in je ziel raakt.

Het meisje Alice valt door een gat naar beneden. Daar vindt het vreemde wezen Deemo haar. Door te spelen op zijn piano kunnen ze de boom laten groeien om Alice weer door het gat naar de echte wereld te brengen. Dit zet de setting van de rhythmgame Deemo.

Piano
Deemo bevat ruim 200 nummers. Het zijn vooral onbekende Japanse nummers, maar er zit van elk genre wel wat tussen. Dat maakt dat er voor iedereen wat tussen zit, al hadden wat bekendere nummers wel leuk geweest. In de loop der jaren zijn er in gratis updates nog tientallen nummers aan toegevoegd. Tevens is voor enkele nummers support voor de LABO-piano toegevoegd (zie kader) en kan je de game met knoppenbesturing spelen naast touchscreenbesturing.

Muzieknoten
De muzieknoten komen in een bepaald tempo naar beneden. Wanneer ze de lijn raken, moet je ze aantikken. Ook zijn er noten die je wat langer vast moet houden. Alles draait om de timing, want hoe beter je het doet, hoe hoger de score. Daarnaast zijn er verschillende moeilijkheidsgraden wat zorgt voor herspeelbaarheid. Het spelen voelt voor je vingers alsof je pianospeelt. Positie van je vingers is dan ook zeer belangrijk. De besturing werkt op beide manieren goed. Via het touchscreen komt wel het dichtste in de buurt van hoe het bedoeld is. De knoppenbesturing werkt ook goed, maar dan mis je de beleving van het spelen op een piano. Touchscreenbesturing is daarom zeker aan te raden.

Review Deemo: Muziek genoeg om uit te kiezen.
Muziek genoeg om uit te kiezen.
Review Deemo: Klik op de achtergrond en ontdek nieuwe dingen.
Klik op de achtergrond en ontdek nieuwe dingen.
Herinneringen ophalen
In de droomwereld kan je via point-and-click de omgeving verkennen. Zo ontdek je delen van het verhaal én kan je foto’s en muziek vinden. Die foto’s zijn herinneringen aan wat er is gebeurd. Pas na de game vier keer uit te spelen weet je het complete verhaal en dan heb je nog veel muziek om te spelen.

Visueel
Qua geluid zit het wel goed met Deemo, maar ook visueel is het een plaatje. Je wordt betoverd door de art en elk element lijkt precies voor deze game te zijn gemaakt. De mysterieuze Deemo sluit snel in je hart ondanks het slungelige en duistere uiterlijk. De dynamiek tussen Deemo en Alice wordt goed in beeld gebracht. Je voelt de emotie en wanneer je dan weet hoe het verhaal zit, dan raakt het je diep in je hart.


Conclusie Deemo - Nintendo Switch Review

Pluspunten:
  • Extreem veel muziek
  • Ontroerend verhaal
  • Besturing werkt top
  • Je kan het blijven spelen
Minpunten:
  • Geen bekende muziek

66106
Review geplaatst op
Gameplay:9,0
Replay:9,0
Verhaal:9,0
Muziekkeuze:8,5
Review cijfer:
9,0
Deze 3 minuten review is eigendom van Mario Switch (.nl)
© 2023 - 2024
Deemo Nieuw
Bestel vanavond, overmorgen in huis.
€ 51.99
6 Maanden garantie
Nieuw en gesealed
Wanneer andere versie op voorraad?

Mario Switch Review Cijfer:


9,0
 
Boxshot Deemo
Deemo


Details Deemo

Released:2019
Advies:Alle leeftijden
Spelers:1
Genre:Ritme
Wi-Fi:Niet ondersteund
Bekijk hoe de art en de muziek zijn

Een overzicht van wat Deemo is.

Het spelen op de LABO-piano is nog niet zo makkelijk.