x HomeWinkelKlantenserviceLijstenAll-in-1SpellenHardwareInkoopHelden
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.

Pokémon Brilliant Diamond - Switch All in 1!

Kopen:

Wanneer andere versie op voorraad?
Boxshot Pokémon Brilliant Diamond

Afbeelding voor  Pokemon Brilliant Diamond

Game trailer

Kop

Specificaties

Platform:Nintendo Switch
Genre:Avontuur, RPG
Uitgebracht:2021
Spelers:1
TV-stijl:1 speler
Tafel-stijl:1 speler
Handheld:1 speler
Local play:---
Online:---
amiibo:---
Leeftijd:7+ jaar
EAN:0045496428099
Goede Badges:
Slechte Badges:

Anderen bekeken ook:

Afbeelding voor Pokemon Brilliant Diamond

Afbeeldingen

Speel als een Pokémon-trainer en ga op jacht naar allemaal Pokémon!
Speel als een Pokémon-trainer en ga op jacht naar allemaal Pokémon!
Ga langs verschillende steden en zorg dat je die gymbadges ziet te krijgen!
Ga langs verschillende steden en zorg dat je die gymbadges ziet te krijgen!
Ga fantastische Pokémon Battles aan in deze prachtige remake van de DS-game!
Ga fantastische Pokémon Battles aan in deze prachtige remake van de DS-game!
Natuurlijk moet je je Pokémon ook wel healen, anders win je geen enkel gevecht!
Natuurlijk moet je je Pokémon ook wel healen, anders win je geen enkel gevecht!
Beoordelingen voor  Pokemon Brilliant Diamond

Beoordelingen Pokémon Brilliant Diamond

2 beoordelingen - gemiddeld cijfer 7,3

1286
18 jaar
Leuke remakes, maar met een twist
Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl brengt de vierde generatie Pokémon terug naar het nieuwste platform! Als iemand die al lang Pokémon-fan is (en onder andere ook de originele versies heeft gespeeld), was ik blij om eindelijk ook remakes van Diamond en Pearl te zien. Initieel spraken de remakes me visueel niet echt aan, maar dit heeft me niet tegengehouden om ze toch te proberen en intussen is mijn mening over het spel, visueel althans, verbeterd.

Om deze remake te beoordelen is het interessant om eens te kijken naar voormalige remakes. Deze namen altijd het originele materiaal (regio, verhaal en dergelijke) over om zeker trouwe remakes te zijn, maar breidden daar ook op uit met een hoop extra content. Fire Red en Leaf Green hadden de Sevii Islands, Heart Gold en Soul Silver hebben ook elementen van het derde spel, Crystal. En ten slotte hebben Omega Ruby en Alpha Sapphire de Delta Episode, de compleet vernieuwde Pokénav en nog andere leuke nieuwe features. Uiteraard waren deze remakes ook visueel verbeterd, zodat ze echt speelden als de nieuwste generatie Pokémon-games in die tijd, en werden features en Pokémon die pas later geïntroduceerd werden ook geïntegreerd. Bij deze remakes zit dat echter anders. Deze spelen niet en zien er niet uit als de nieuwste generatie Pokémon (niet als Sword en Shield). Dit is niet het grootste probleem, want ik denk dat zowel deze keuze als de tegenovergestelde beide met voor- en nadelen zou komen. Maar helaas doet deze remake ook niet echt iets nieuw, in tegenstelling tot de voorgaande remakes. De ene grote nieuwe feature is een revamped Sinnoh Underground, waar je nu makkelijk en veel Pokémon kan vangen (zelfs Pokémon die je in de originele games op die punten in de game nog niet zou kunnen vangen). Toch voelt dit niet als genoeg aan. Op z’n minst waren de Sevii Islands in Fire Red en Leaf Green nog een nieuwe locatie (deels voor en na de League toegankelijk), maar de Sinnoh Underground was ook al in de originele games, dus dit voelt anders aan. Een grote grot met enkel rechte paden is ook minder interessant vergeleken tot enkele eilanden. Maar wat mij het meest teleurstelde, is dat ze niets van Pokémon Platinum hebben geïntegreerd. Graag had ik de Platinum Pokédex gezien (met 210 Pokémon in plaats van 150). Oké, de Distortion World is aanwezig in de remakes, maar de plaats is niet relevant in het verhaal en je gaat er ook gewoon maar even naartoe om Giratina te vangen.

Naast deze tekortkomingen, is dit op het einde van de dag nog wel steeds een Pokémon-game. Deze remake ziet er visueel erg goed uit en de overall gameplay is ook sneller dan de oorspronkelijke games. Het chibi-design in de overworld is niet voor iedereen, en eerst was ik er ook niet echt een fan van, maar het geeft deze remakes wel hun eigen charme. Ben je een fan van de originele Diamond en Pearl en wil je de games nog eens spelen, dan biedt deze remake jou zo goed als dezelfde ervaring aan in een mooi nieuw jasje. Ook voor nieuwe spelers is dit zeker een goede plaats om te beginnen.
Cijfer:
7,0

20687
21 jaar
Een blast to the past
Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl zijn remakes van de DS-games Diamond en Pearl. Deze remakes wijken niet veel af van de originele games. Er zijn enkele verbeteringen, zoals de Running Shoes die altijd aan blijven en enkele nieuwe addities, zoals de Grand Underground. Maar voor de rest zijn dit gewoon de DS-games die je nu op je Switch kan spelen. Volgens mij zouden ze voor deze remake meer gedaan kunnen hebben, maar helaas. Het is wel nog steeds een goede game, maar dat komt omdat de originele spellen geweldig waren.
Cijfer:
7,5

Voeg jouw mening toe en verdien 40 tot 75 muntjes.

kopje Geheimen en cheats voor Pokémon Brilliant Diamond

Tips en geheimen, cheats en codes

3 tips: 2 Geheimen - 1 Easter Egg/Glitch

Geheimen:
Waar vang je elke legendary?
Neleke
20687
Er zijn heel wat legendarische pokemon te vinden in Sinnoh, in deze video ontdek je waar je ze kan vinden!

 

Easter Eggs en Glitches:
Mew en Jirachi
Columbam
35
Als je save data hebt voor de Pokemon: Let’s Go-games en/of Sword en Shield, dan kan je in Floaroma Town zowel Mew als Jirachi krijgen van het oudere koppel links van de ingang!

Geheimen:
Arceus
Pimpampet
160
Als je savedata van Pokemon Legends arceus op je Switch hebt staan, dan krijg je de mogelijkheid om Arceus te vangen in Brilliant Diamond en Shining Pearl. Je moet wel eerst de Elite 4 verslaan en de National Pokedex ontvangen. Als je dat eenmaal gedaan hebt, dan kan je in je kamer de Azure Flute vinden, deze moet je op de top van Mount Coronet gebruiken om tegen Arceus te vechten.
Voeg jouw tips en trucs toe en verdien 30 tot 75 muntjes.
Thuiswinkel Waarborg
© 2022 Mario Switch